Projecten
Ondersteuning aan Stedin

Midden spanning storingen repareren

Wij ondersteunen de storingsdienst bij Stedin met graafwerkzaamheden. Hierbij moet je denken aan storingen bij een huis dat zonder stroom of gas zit.

Laatst hadden we een midden spanning storing in Molenaarsgraaf. Gezien het net uit een ring bestaat kan vaak de kabel tussen 2 transformatiestations worden uitgeschakeld en dan hebben de huishoudens toch nog stroom. Tijdens de storing bleek verderop in de ring een kabel uitgeschakeld te zijn, met als vervolg dat er bijna 500 huishoudens een tijd zonder stroom hebben gezeten.

Voor meer informatie zie deze pagina.

De kabel verderop in de ring kon niet eerder gerepareerd worden gezien daar de bodem verontreinigd is en hierbij de benodigde procedures gevolgd diende te worden.

Graafwerkzaamheden

Onze taak bij deze storingen is het compleet verzorgen van de graafwerkzaamheden met de daarbij behorende afzetting. We zorgen ervoor dat de monteurs zo makkelijk maar zo veilig mogelijk kunnen werken. De kabel lag onder het asfalt, mede door het keer op keer opnieuw asfalteren was de laag ongeveer 50 cm dik. Dus dat was een leuke uitdaging. Ook bij de kabel verderop in de verontreinigde bodem hebben we het gehele graafwerk verzorgd. Aangezien we BRL 7000 zijn gecertificeerd kunnen we ook hier de werkzaamheden van het graven uitvoeren.

Kabels zijn hersteld, iedereen heeft weer stroom en de bestrating is weer netjes dicht gemaakt.

Acadia